Versek vonzásában, a próza bűvöletében

Jenei László Szabó Lőrinc-díjas író, a Műút című folyóirat szerkesztőjének tárcanovellája kapcsán filozófusokkal „gondolkodhatunk” február 27-én,  kedden délután fél 5-től a könyvtár központi épületében (Miskolc, Görgey Artúr u. 11.). A könyvtári szemináriumon bárki részt vehet.

Kezdetben volt a Gondolkodjunk a Miskolci Egyetem filozófusaival című sorozat, majd a Versek vonzásában következett, és most kezdődik a Versek vonzásában, a próza bűvöletében címmel meghirdetett – bárki által látogatható – szemeszter. A cím változott, de a lényeg ugyanaz, irodalmi művek kapcsán gondolkodnak és gondolkodtatnak – bevezetésként – a Miskolci Egyetem filozófusai. A gondolkodásra ajánlott versek, prózarészletek szerzői Miskolcon élő alkotók.
A beszélgetést vezetik: Gáspár Csaba László és Makai Péter, a Miskolci Egyetem Antropológiai és Filozófiai Tudományok Intézetének oktatói, a Miskolci Akadémiai Bizottság Filozófiai Munkabizottságának tagjai. Állandó közreműködő: Irlanda Kristóf, a Miskolci Egyetem bölcsészhallgatója. (De mások is közreműködhetnek, akiknek valami fontos gondolatuk támad!)

A következő alkalommal, február 27-én kedden délután fél 5-től Jenei László (képünkön) Szabó Lőrinc-díjas  író, a Műút című folyóirat szerkesztőjének novellái kapcsán „gondolkodhatunk”. Jenei László írásait felolvassa: Lukács Gábor színművész.

AJÁNLOTT IRODALOM
A szerzők által „gondolkodásra” ajánlott művek
Zemlényi Attila versei
Jenei László tárcanovellája
Jenei László Taktus című írása
Györgyei Géza novellája

A SOROZAT MEGHÍVOTT ÍRÓI, KÖLTŐI
Január 23., kedd 16.30
Zemlényi Attila Szabó Lőrinc-díjas költő, a Műút folyóirat főszerkesztője

Február 27., kedd 16.30
Jenei László Szabó Lőrinc-díjas író, a Műút folyóirat szerkesztője

Március 27., kedd 16.30
Barcsai László író, az Orka Csoport tagja

Április 24., kedd 16.30
Györgyei Géza Szabó Lőrinc-díjas író, a Magyar Írószövetség Észak-Magyarországi Csoportjának titkára

Május 29. kedd 16.30
Bereti Gábor író, költő