Amit mindenkinek tudni kell

Beiratkozás

Könyvtárunknak minden gyerek tagja lehet! Az is, aki még nem tud olvasni, és az is, aki már tud. Az is, aki még nem szeret olvasni, és az is, aki már nagyon szeret.

A könyvtár földszintjén találod meg a kölcsönző pultot, ahol minden könyvtári adminisztráció (beiratkozás, kölcsönzés, hosszabbítás, előjegyzés) történik.

A beiratkozás 16 éves korig ingyenes!
Célszerű, ha első alkalommal valamelyik szülőddel látogatsz el hozzánk, akinek - személyi okmányai alapján - egy jótállási nyilatkozatot kell kitöltenie, aláírásával igazolva, hogy könyvtárhasználatodért felelősséget vállal.
Ha egyedül jössz beiratkozni, akkor a belépési és jótállási nyilatkozatot haza kell vinned, (vagy ki is nyomtathatod) a szüleiddel ki kell töltetned, s aláírva vissza kell hoznod.
A számítógépes regisztráció után megkapod olvasójegyedet, melyre nagyon kell vigyáznod.
Elvesztését azonnal be kell jelentened, hogy más ne használhassa, pótlásáért fizetned kell.


Kölcsönzési tudnivalók

Egyszerre 20 db dokumentumot (könyv, CD, DVD, videokazetta, hangoskönyv és néhány folyóirat) kölcsönözhetsz.
A gyermekkönyvtári könyveket az önkiszolgáló kölcsönző rendszer segítségével is kikölcsönözheted.

A dokumentumok kölcsönzési feltételeiről itt tájékozódhatsz.

Ha még szükséged van a kikölcsönzött dokumentumokra, vagy nem tudod határidőre visszahozni azokat, kétszer is lehetőséged van hosszabbításra. Ez csak akkor lehetséges, ha nincs az adott dokumentumra előjegyzés.

Hosszabbítást kérhetsz

  • természetesen személyesen
  • telefonon 06-46/503-128
  • e-mailben kolcsonzes[kukac]rfmlib.hu
  • vagy online.

Ha a dokumentumok kölcsönzési határideje lejár, késedelmi díjat számolunk fel, ezért jó, ha élsz a hosszabbítás lehetőségével, vagy időben visszahozod, esetleg valakivel visszaküldöd a dokumentumokat.

Ha az általad keresett könyv valakinél éppen akkor kölcsönözésben van, kérhetsz előjegyzést. A kötetet a könyvtárba való visszaérkezésekor félretesszük, e-mailt vagy levelet küldünk. Az előjegyzés ingyenes.

Internethasználat

Szabadon barangolhatsz a világhálón, és a számítógépes játékokat is kipróbálhatod.
Hozd magaddal az olvasójegyet, és a szülői engedélyt is. S Tiéd az egész világ.

Az internethasználat díja óránként 50 Ft , a havi bérlet 250 Ft-ba kerül, a negyedéves „tagságért” pedig 500 Ft-t kell fizetned.