Dokumentumaink, tereink

A gyermekkönyvtárban közel 30 000 dokumentum vár arra, hogy a kezedbe vedd és kellemes perceket szerezzen Neked. (Hogy mit hol találsz, segít a Könyvtárhasználati kisokos.)

Lehetsz totyogó baba, vagy már nagy óvodás, esetleg alsó tagozatos, gyere el hozzánk és fedezd fel a Mesebirodalmat!
Mi vár itt Rád?
Vár Rád sok játék, egy igazi vár, sok-sok „állatos” szék, színes asztalok, játszószőnyeg pihe-puha párnákkal, egy házikó különleges „cserepekkel”. De a legfontosabb az a sok könyv, amely mind azt szeretné, hogy belelapozz.
Hogy a válogatást megkönnyítsük, külön polcokon helyeztük el a leporellókat, képeskönyveket, mesekönyveket és a gyermekverseket. Ha érdekelnek a tudományok, gyere bátran és keresgélj a kis tudós könyvek polcán!

Természetesen nemcsak könyvek vannak a gyermekkönyvtárban. Reméljük a sok-sok videokazetta, DVD film között Te is találsz kedvedre valót.
Ha szereted a zenét, szívesen hallgatsz gyerekdalokat meséket, regényeket, akkor válogass CD lemezeinkből és hangoskönyveinkből.

Szeretsz újságokat, folyóiratokat olvasgatni? Folyóirat böngészdénkben gyermekújságokat, különféle ismeretterjesztő magazinokat, tinilapokat nézegethetsz.

Már felsős vagy, talán már a középiskola padjait koptatod? A Te számodra is nyitott a gyermekkönyvtár, hiszen a sok kalandos, történelmi, életrajzi, állatos, lányregény, fantasztikus könyv között biztos, hogy hasznos és szórakoztató olvasmányra lelsz.
A tinikuckóban nyugodtan olvasgathatsz, találkozhatsz barátaiddal.

Érdekelnek az állatok? Szeretsz kézműveskedni? Szívesen forgatod a történelmi könyveket? Kíváncsi vagy a régmúlt idők hagyományaira? Az ismeretterjesztő könyvek gazdag tárháza áll rendelkezésedre.

Versenyre készülsz, dolgozatot írsz, gyűjtőmunkát kaptál? Szeretnéd pontosítani ismereteidet? Nem jut eszedbe egy évszám, vagy egy képlet? A kézikönyvtárban található lexikonok, enciklopédiák, atlaszok, szótárak vagy egy-egy témát részletesen leíró könyvek a gyors tájékozódást szolgálják. A gyűjteménynek ez a része nem kölcsönözhető, helyben lehet böngészni, kutatni, olvasni.

Az internetező sarokban lehetőséged van a világhálón barangolni, és számítógépes játékokat kipróbálni.