Legfrissebb híreink

Kedves Olvasók,

a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár szerverszobájának karbantartása miatt 2022. augusztus 8-12-ig napközben hosszabb időszakokra a könyvtári szolgáltatások biztosításának kiesése várható.

Kedves Olvasóink!

A központi könyvtár augusztusi 8. és 19. közötti zárvatartása miatt módosul a tagkönyvtárak közötti átkérés.

A könyvtárközi kölcsönzés július 27. és augusztus 19. között szünetel.

 

Kedves Diákok, Szülők és Tanárok!

 

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtárban és a Fiókkönyvtáraiban túljelentkezés miatt az iskolai közösségi szolgálatra újabb tanulókat nem tudunk fogadni.

Közösségi szolgálatra jelentkezéseket legközelebb 2022. szeptember 12-től várunk.

 

Üdvözlettel, a könyvtáros csapat

 

 

 

Kedves Könyvtárhasználóink!

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi könyvtárában és valamennyi fiókkönyvtárában használói elégedettségmérést végzünk 2022. július 1. és szeptember 30. között.

A miskolci II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, a központi épület és valamennyi tagkönyvtár július 2-től augusztus 31-ig nyári nyitvatartás szerint várja olvasóit. Ez alatt az időszak alatt a központi épület szombatonként és augusztus 8-tól 21-ig minden nap zárva lesz.  

Különleges kiállítás várja az érdeklődőket 2022. július 4-étől, hétfőtől az avasi Móra Ferenc Könyvtárban (Miskolc, Klapka György u. 2.). Bencs Klára jóvoltából a használhatatlan, leselejtezett könyvekben is megláthatjuk a bennük rejtőzködő szépséget. Kollégánk évek óta készít könyvszobrokat.

Az idei ünnepi könyvhétre jelent meg a Herendi 2004 Kiadó gondozásában Mucsi József Kocsmadalok című kötete – sok-sok tréfás és elgondolkodtató történettel, szellemes karikatúrával és klasszikus idézettel.

Az idei ünnepi könyvhétre jelent meg a Herendi 2004 Kiadó gondozásában Horváth János, Miskolcon élő festőművész, szociális munkás, főállását tekintve villanyszerelő Mikor megyek hazafelé című önéletrajzi kötete – sok-sok képpel és fotóval.

A Szabó Lőrinc Idegennyelvi Könyvtár (3530 Miskolc, Mindszent tér 2.) 2022. június 25-én, a Szent Iván-naphoz legközelebbi szombaton kapcsolódik a Múzeumok Éjszakája programjához. A hagyományos rendezvényen ezúttal is színes produkciók várják az érdeklődőket. 

A Magyar Napló Kiadó gondozásában, a Rádiusz könyvek sorozatban jelent meg a beregszászi születésű, Sárospatakon élő József Attila-díjas költő, Finta Éva Noé bárkáján rózsatő című verseskötete.

Oldalak