Legfrissebb híreink

Mátyás király Gömörben címmel hirdet mesemondó versenyt általános iskolai tanulók számára a József Attila Könyvtár (Miskolc, Szentpéteri kapu 95.). A jelentkezési határidő 2022. február 7. A Hunyadi Mátyásról szóló, szabadon választott meséket, mondákat február 22-én kell a a zsűri előtt elmondaniuk a versenyzőknek. 

Dr. Kabdebó Lóránt

Ma reggel érkezett a szomorú hír – 2022. január 24-én – hajnalban elhunyt Kabdebó Lóránt professzor emeritus, Miskolc Város Díszpolgára címmel tavaly kitüntetett irodalomtörténész, a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának alapító dékánja. A professzor a 92. Ünnepi Könyvhét alkalmából a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár vendége volt 2021. szeptember 3-án. Ez volt az utolsó  miskolci közönségtalálkozója.

A magyar kultúra napja tiszteletére és a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár kettős évfordulója – a jogelődjének tekinthető megyei könyvtár alapításának 70. évfordulója, valamint a mai intézmény központi épületének 50 évvel ezelőtti átadása – alkalmából 50 év, 50 kép címmel fotókiállítás nyílik 2022. január 21-én, pénteken 11 órakor a könyvtár központi épületének első emeletén (Miskolc, Görgey A. u. 11.).

Tisztelt Látogatóink!

A COVID-19 járvány megváltoztatta a kultúra- és ezen belül a könyvtárhasználati szokásokat is. A tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtár szeretné az Ön segítségét kérni, hogy a megváltozott felhasználói igényekre reagálva szolgáltatási stratégiájukat a lakosok igénye szerint alkossa meg.  A kérdőív kitöltésével a mi könyvtárunk is képet kaphat arról, hogy változtak meg a felhasználók szokásai. Kérjük, segítse a könyvtárak munkáját azzal, hogy kitölti kérdőívünket!

Használói kérdőív

Nemes nagy Ágnes

A 100 éve, 1922. január 3-án született Nemes Nagy Ágnes Kossuth-díjas költő, műfordító, esszéíró, pedagógus, a Digitális Irodalmi Akadémia posztumusz tagja tiszteletére kiállítás látható a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár központi épületének földszintjén.

A II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár előfizetője az Akadémiai Kiadó két szolgáltatásának, a szótárcsomagnak és a MeRSZ-nek. A könyvtár regisztrált olvasói otthonról is hozzáférhetnek a kiadó szótáraihoz, valamint az alap- és referenciaművek folyamatosan bővülő elektronikus gyűjteményéhez.

Könyvtáraink a napi meglepetések mellett játékokkal is készülnek az ünnepi időszakban.

A decemberi ünnepek és egy munkanap-áthelyezés miatt a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár nyitvatartási rendje változik. A többi napon a megszokott rendben várjuk olvasóinkat.

Oldalak