Móra Ferenc Könyvtár

Cím: 3524 Miskolc, Klapka György u. 2.
Tel.: 46/304-107
E-mail: avasilib@rfmlib.hu
www.rfmlib.hu 

Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 10-től 18 óráig

Könyvtárvezető: Jakabné Csizmár Ágnes

A Móra Ferenc Könyvtár az Avasi lakótelep szívében, az Avasi Gimnázium új épületszárnyában működik 2008 óta. 2010. május 17-én vette föl a Miskolchoz több szállal kötődő író, muzeológus nevét. Tiszteletére minden év május 17-én a könyvtár megrendezi a Móra-emléknapot. A közel 15 ezer kötetes könyvtárban az alapvető szakkönyvek, ismeretterjesztő kiadványok, klasszikus művek mellett megtalálhatók a mai írók alkotásai, valamint a fiatalok körében népszerű kötetek és a kötelező olvasmányok is. Az óvodások és általános iskolások a számukra kialakított könyvsarokban életkoruknak és érdeklődésükben megfelelő könyvkínálatból válogathatnak. Az író-olvasó találkozók, gyermekprogramok, kézműves foglalkozások, kamarakiállítások tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínálnak a lakótelepen élők számára.

Állandó programjaink:

A számítógépes tanfolyamok folyamatosan indulnak kezdő és gyakorló szinten. További információ és jelentkezés a könyvtárban, nyitvatartási időben.

Általános iskolás és óvodai csoportoknak folyamatosan tartanak ingyenes foglalkozásokat, kézműveskedéssel kiegészítve. A látogatáshoz előzetes téma- és időpont-egyeztetés szükséges.

Rendezvényeink