Tompa Mihály Könyvtár

Cím: 3528 Miskolc, Gyöngyösi u. 1.
Telefon: 46/380-566
E-mail: tompalib@rfmlib.hu
Honlap: www.rfmlib.hu

Nyitvatartási idő: hétfőtől péntekig 10-től 18 óráig

 

A Martin-kertváros területén található Tompa Mihály Könyvtár jogelődjének tekinthető közkönyvtárban 1954. szeptember 15-én kezdődött a kölcsönzés. Ma már új helyen, felújított épületben, 240 négyzetméter alapterületen működik a könyvtár.
Több mint 26 ezer kötettel, klasszikus és mai felnőtt- és gyermekirodalommal, ismeretterjesztő könyvekkel, elektronikus dokumentumokkal, napilapokkal és folyóiratokkal várja olvasóit.
A kiskertes településrész igényeihez igazodva különösen gazdag a választék a mezőgazdasági, kertészeti ismeretterjesztő művekből. Az óvodások és általános iskolások a számukra kialakított részlegen életkoruknak és érdeklődésüknek megfelelő könyvkínálatból válogathatnak. A DVD-k között megtalálható számos kötelező irodalom feldolgozása is és több filmsiker és mesefilm is.
A városrészben ez az egyetlen olyan közösségi tér, ahol rendszeresen közművelődési programokkal, író-olvasó találkozókkal, kamara kiállításokkal, ismeretterjesztő előadásokkal, vetélkedőkkel, a helyi általános iskolával és az óvodával közösen szervezett ünnepi műsorokkal, vetélkedőkkel várják az érdeklődőket.
Általános iskolás és óvodai csoportoknak folyamatosan tartanak ingyenes foglalkozásokat, kézműveskedéssel kiegészítve.
A számítógépes tanfolyamok folyamatosan indulnak kezdő és gyakorló szinten. További információ és jelentkezés a könyvtárban. (nyitvatartási időben)

Állandó programjaink:

Martin-Kertvárosi Baba-mama klub összejövetele - minden kedden délelőtt 10–12 óráig

Könyvtárlátogatás a Szimbiózis Alapítvány Martin-kertvárosi csoportja részvételével – minden hónap első hétfőjén 13–15 óráig

Filmklub a Szimbiózis Alapítvány Martin-kertvárosi csoportja részvételével – minden pénteken 13–15 óráig

Utazók klubja – minden hónap harmadik keddjén 16–18 óráig

Rendezvényeink

Könyvtártörténet