Távfizetés

A katalógus felületén a "Bejelentkezés/Olvasói adatok" menüpontban található funkciók köre bővült.

Ha Önnek kifizetetlen tartozása van valamely olvasójegyén könyvtárunkban, tartozását bankkártyás fizetéssel, az OTP Bank SimplePay fizetési rendszerének segítségével adatlapjáról indítva is rendezheti.

Tájékoztatjuk, hogy az online fizetést csak abban az esetben tudja kezdeményezni, ha e-mail címmel rendelkezik, és az rögzítve van adatlapján.

Késedelmi díj esetén a könyvnél vagy más dokumentumnál jelzett összeg csak a hosszabbítást vagy visszavételt követően válik online befizethető tartozássá!

Bejelentkezés után, ha adatai között az e-mail cím nem szerepel, Ön tájékoztató üzenetet kap erről. Ezen értesítés hiányában is érdemes ellenőriznie az "Adatok" fülön az e-mail cím mezőben szereplő adatot, mert online tranzakciót követően minden értesítést az ott szereplő e-mail címre küld a rendszer. Ha a mező üres, vagy e-mail címe időközben megváltozott, esetleg elírás történt adatrögzítéskor, úgy azt (és csak azt az adatot) bármikor pótolhatja, javíthatja adatlapján.

 

Ha Önnek már volt pénzügyi tranzakciója, a "Könyvtáraim" és "Adatok" mellett a "Pénzügyek" fül is megjelenik, ahol összegyűjtve is láthatók a tartozások. A "Bankkártyás fizetés" mind a "Könyvtáraim", mind a "Pénzügyek" fülről indítható.

A tartozásokat egyesével és csoportosan („összes fizetendő kijelölése"” is kijelölheti. Kijelölés után válik aktívvá a "Bankkártyás fizetés" gomb, melyre kattintva először egy figyelmeztetést láthat: „A sikeres tranzakciót követően ne feledje el ellenőrizni, hogy a befizetett tartozások valóban eltűntek az olvasójegyéről. Ha a sikeres banki tranzakciót követően is látja a tartozások között a befizetett összeget, akkor haladéktalanul vegye fel a kapcsolatot könyvtárunkkal!”, amit a "Megértettem" jelölőnégyzet kipipálása után a "Rendben" gombbal nyugtázhat. Ezt követően már az OTP-Bank fizetési felületén folytatódik a művelet.

A SimplePay – Online fizetési rendszer tájékoztatója a "Bankkártyás fizetés" gomb előtt található.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben a tranzakció lezárulta előtt a SimplePay oldaláról kilép, a böngésző vissza gombjával a könyvtár katalógusára visszalép, vagy a böngészőjét a tranzakció lezárulta előtt bezárja, akkor rendszerünkben a fizetés sikertelen lehet. Amennyiben a tartozás a befizetést követően a "Tartozások" ablakban továbbra is szerepel, kérjük jelezze kolcsonzes@rfmlib.hu a e-mail címen. Mind a könyvtárban személyesen rendezett számlák, mind a sikeresen befizetett online számlák megtekinthetők és újra kinyomtathatók a "Pénzügyek" fülön a "Számlák" alatt. A számla részleteinek megtekintésére és a számla kinyomtatására a "Részletek" hivatkozással megnyitható új ablakban van lehetőség.

Számláját kérésére könyvtárunkban kinyomtatjuk Önnek.

A "Pénzügyek" fülön a "Banki tranzakciók" alatt online tranzakcióiról státusz-jelentést láthat: sikeres vagy sikertelen tranzakció, annak ideje, a befizetett számla összege és egy azonosító.