Zenemű- és médiatár

Telefon: 46/503-125

 

 

 

A II. Rákóczi Ferenc Könyvtárban 1974. október 1-jén nyílt meg a zeneműtár. Ebből alakult ki a mai Zenemű- és médiatár. A különgyűjtemény jelenleg több mint 10 ezer kottát tartalmaz, ezek között megtalálhatók vokális és hangszeres komolyzene, valamint könnyűzenei kották, operák, operettek, népzenei művek, blues- és jazz-zenék. A gyűjteményhez tartoznak zenei CD-k és bakelitlemezek. Emellett zenei szakkönyveket, hangoskönyveket, DVD-filmeket is kölcsönözhetnek olvasóink. Zenei folyóiratainkat helyben olvashatják, illetve CD hallgatásra is lehetőség van a zenei részlegben.
Külön figyelmet fordítunk a zenei ismeretterjesztésre. Kerekes Endre egyetemi hallgató rendszeresen tart a könyvtárban zenetörténeti előadásokat, a Bócz Sándor Operabarátok Klubja rendezvényeire pedig elsősorban az operarajongók járnak. 
Együttműködésben állunk a város több intézményével, így kaphattuk meg a Miskolci Szimfonikus Zenekar ma már nem használt hangszereit, ezáltal állandó hangszerkiállítást tekinthetnek meg látogatóink.
 Az audiovizuális eszközök, a videófilmek, DVD-k és CD-k a Könyvtárhasználati szabályzatban meghatározott feltételekkel kölcsönözhetők. Videófilmek és DVD-k a központi könyvtáron kívül a Tompa Mihály Könyvtárban, hangoskönyvek pedig a Szabó Lőrinc Könyvtár Letéti Hangos Könyvtárában is a használók rendelkezésére áll. 

Térítési díjak