On-line szolgáltatások

Online hosszabbítás: Az online katalóguson keresztül az olvasói adatok menüpont használatával lehetőség van a kikölcsönzött művek határidejének hosszabbítására, ha nincs rájuk előjegyzés.

Online előjegyzés:
Az online katalóguson keresztül a keresett, de kölcsönzés alatt lévő művekre előjegyzés kérhető.

Online regisztráció:
Egyes szolgáltatások igénybe vételéhez (elektronikus dokumentum kölcsönzés) szükség lehet ideiglenes regisztrációra, mely a honlapon keresztül megtehető.

Online könyvkérés:
Az online katalógusban kiválasztott művek a letöltés link segítségével e-mailben elküldhetők a könyvtár e szolgáltatásához kapcsolódó címére (konyvkeres@rfmlib.hu), és kérhető azok előkészítése, lefoglalása.

Elektronikus hírlevél:
A könyvtár a programjairól, híreiről, aktuális eseményeiről elektronikus hírlevélben rendszeresen tájékoztatja azokat a könyvtárhasználókat, akik erre igényt tartanak, és e-mail címüket megadták.

Értesítés e-mailben:
Azok a beiratkozott olvasók, akik e-mail címüket is megadják, a kölcsönzési határidő lejártáról emlékeztető levelet kapnak, valamint az előjegyzett művek beérkezéséről e-mailben kapnak értesítést.

Könyvtárközi kölcsönzés:
A könyvtár állományából könyvtárközi kölcsönzésre a műveket online módon lehet kérni vagy az ODR portálon keresztül , vagy közvetlenül a kvkozi@rfmlib.hu címre írt e-mailben.

Távoli hozzáférés:
Az Elektronikus Információszolgáltatás (EISZ) nemzeti program keretén belül előfizetett elektronikusan elérhető szakirodalmi adatbázisok közül az Akadémiai Digitális Archívum, Akadémiai Kiadó Online Folyóiratok, Akadémiai Kiadó Mersz, Akadémiai Kiadó Szótár.net, Gondolat Digitális Adatbázis, L’Harmattan Digitális Adatbázis, Osiris Digitális Adatbázis, valamint TIT Gondolat Kiadó a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár beiratkozott olvasói számára távoli, ún. eduID eléréssel is hozzáférhetők, akár otthonról is IDE KATTINTVA!

Távoli/eduID hozzáférésnél a felhasználónév mindig az olvasójegy száma, a jelszó pedig alap esetben a születési hónap és nap. (Április 5-e esetén 0405).