On-line szolgáltatások

Online hosszabbítás: Az online katalóguson keresztül az olvasói adatok menüpont használatával lehetőség van a kikölcsönzött művek határidejének hosszabbítására, ha nincs rájuk előjegyzés.

Online előjegyzés:
Az online katalóguson keresztül a keresett, de kölcsönzés alatt lévő művekre előjegyzés kérhető.

Online regisztráció:
Egyes szolgáltatások igénybe vételéhez (elektronikus dokumentum kölcsönzés) szükség lehet ideiglenes regisztrációra, mely a honlapon keresztül megtehető.

Online könyvkérés:
Az online katalógusban kiválasztott művek a letöltés link segítségével e-mailben elküldhetők a könyvtár e szolgáltatásához kapcsolódó címére (konyvkeres@rfmlib.hu), és kérhető azok előkészítése, lefoglalása.

Elektronikus hírlevél:
A könyvtár a programjairól, híreiről, aktuális eseményeiről elektronikus hírlevélben rendszeresen tájékoztatja azokat a könyvtárhasználókat, akik erre igényt tartanak, és e-mail címüket megadták.

Értesítés e-mailben:
Azok a beiratkozott olvasók, akik e-mail címüket is megadják, a kölcsönzési határidő lejártáról emlékeztető levelet kapnak, valamint az előjegyzett művek beérkezéséről e-mailben kapnak értesítést.

Könyvtárközi kölcsönzés:
A könyvtár állományából könyvtárközi kölcsönzésre a műveket online módon lehet kérni vagy az ODR portálon keresztül , vagy közvetlenül a kvkozi@rfmlib.hu címre írt e-mailben.