Online regisztráció leendő olvasóinknak

Az online regisztráció azoknak nyújt lehetőséget, akik még nem tagjai könyvtárunknak, és ezt a folyamatot otthonról szeretnék elindítani. Az online regisztráció segítségével lehetőség nyílik leendő olvasóink számára dokumentumok igénylésére katalógusunkon keresztül, illetve meggyorsítja a beiratkozás menetét, hiszen az első személyes látogatáskor már csak egyeztetni kell az előzetesen megadott adatokat.

A könyvtár elektronikus katalógusát használva (https://opac.rfmlib.hu), a „Belépés/Regisztráció” linkre kattintva lehet a szükséges adatlapot kitölteni. Mivel a 18 év alatti könyvtárhasználók esetében jótálló személye szükséges, az online regisztráció csak 18 éven felüliek számára érhető el.
A beiratkozás a könyvtárainkban történő adategyeztetéssel válik véglegessé.
A személyes látogatás alkalmával kérjük az adatok igazolását, illetve az esetleges kedvezmények igénybevételére jogosító iratok bemutatását. A beiratkozás feltételeit és az igénybe vehető kedvezmények mértékét a Könyvtárhasználati szabályzat tartalmazza.

A regisztráció után a megadott e-mail-címre érkezik egy megerősítő e-mail, melynek során egy ideiglenes vonalkódot és jelszót kapnak a regisztrálók. Ezek segítségével lehetőség nyílik a könyvtárunk katalógusba történő belépésre, ahonnan már indítható az online dokumentumigénylés azokra a dokumentumokra, amelyek a központi könyvtár állományában megtalálhatóak és kölcsönözhetőek.
A beiratkozás díját az első személyes látogatás alkalmával lehet rendezni.